alfabet van de Bouwkunst verbeeld in 26 Ikonen van de Ziel, met een universele maatvoering verbonden door de Gouden Kiemplant

26 poorten van de ziel

Het Alfabet van de BouwKunst is ontstaan vanuit de interesse voor en verwondering over de kunst van het bouwen door de eeuwen heen. Historisch gezien hebben bouwkunst, religie en spiritualiteit elkaar sterk geïnspireerd, zodat we de stijlen in de bouwkunst kunnen zien als de spiegel van een voortdurend veranderende samenleving, de unieke culturele identiteit van een gemeenschap.
De geschiedenis van de bouwkunst is de rijke verbeelding van een utopische droom. Het is deze droom die ons als mensen over de wereld verbindt en welke hier verbeeld wordt in de Gouden Kiemplant, metafoor van het universele verlangen te worden tot wie we in diepste wezen zijn.

 

In het veelzijdige spectrum van de bouwkunst herkennen we – dikwijls verborgen – onderliggende structuren die zich – onafhankelijk van elkaars weten en kennen – manifesteren als Memen, als Genen in het metafysische spanningsveld natuur-cultuur. Wij noemen dit Quantum-Art. Deze wonderlijke zoektocht naar de verborgen ordeningen van de architectuur hebben we vertaald in 26 archetypische Ikonen met een universele maatvoering.

Bewaren

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren