Engelenkring project, Kasteel Doddendaal 1970

De Engelenkring maakt het beste in de mens wakker

Dit ludieke conceptuele kunstwerk is het eerste grote samenwerkingsproject van Huub en Adelheid onstaan op Kasteel Doddendaal, hun woon en werkplek van 1965 – 1974. De Engelenkring is geinspireed op de idee Engel en een typisch jaren 60 project, een monumentaal reizend environment. Ze is bedoeld om het beste in een mens wakker te maken: lief te zijn, te spelen en te communiceren, in een verbindend feest van polyester vormen, kleuren, licht, geluid en geur.

De Engelenkring bestaat uit 6 monumentale witte Engelen, afgewisseld door 6 kleurige monumentale Engelharten / Moederschoten met in hun centrum een manshoge pentoïde van plexiglas vol met electronische apparatuur. In 3 Engelen zijn microfoons op mondhoogte ingebouwd en in de 3 anderen 100 Watt speakers. Alle 6 Engelen zijn door een bewegende veer met de aarde verbonden. In de 6 kleurige Harten is stereo aangebracht en alle 12 beelden zijn inwendig van sterke lampen voorzien, die evenals het geluid synchroom worden geschakeld met de pentoïde.
Lees meer

Bij avond vormt de Engelenkring een feëriek, magisch, organisch feest. De verlichte huid van de polyester sculpturen straalt zoals weefsel van een doorschijnend blad. De doorzichtige pentoïde is handmatig bespeelbaar of bespeelt zichzelf via communicatie van de vormen onderling. De uitnodigingen voor de Engelenkring volgen elkaar op en het project reist van festival naar festival. Een droom is werkelijkheid geworden. In 1972 komt de Engelenkring totaal vernield terug. Een droom keert vernield terug. Hierop volgt een periode van 2 jaar stilte.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

De Engelenkring is een typisch jaren 60 project, ze is bedoeld om het beste in een mens wakker te maken: lief te zijn, te spelen en te communiceren, in een verbindend feest van polyester vormen, kleuren, licht, geluid en geur. De Engelenkring bestaat uit 6 monumentale witte Engelen, afgewisseld door 6 kleurige monumentale Engelharten / Moederschoten met in hun centrum een manshoge pentoïde van plexiglas vol met electronische apparatuur.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren