Nieuws

Nieuws

Artikel weekend bijlage F.D. 10 juni 2023

Op bezoek bij het jongste rijksmonument van Nederland. Bekijk hier het artikel weekend bijlage F.D. 10 juni 2023.

Welke Bloem ben jij?

Twee mensen verbonden door de droom – het Leven te leven als een uniek avontuur – gebaseerd op de aloude levensvragen: Wie ben ik, Wat is de zin van mijn leven en hoe geef ik dit leven vorm? Als bevlogen beeldendkunstenaars, alchimisten zoeken zij naar dat wat ons op de wereld verbindt, naar nieuwe betekenisgeving, naar de schoonheid en poëzie van het wonder Leven. Het kunstenaarsduo wil als inspirators en bruggenbouwers middenin de samenleving staan. Met hun actie om de Krui-tocht naar de UNESCO te ondersteunen door 2 are grond terug aan de Aarde te schenken, willen zij net als met hun kunstproject Which Flower are You? De wereld oproepen om zich te verbinden en wij ons bewust te zijn dat wij slechts Rentmeesters zijn. De kunstenaars noemen dit Quantum Art: het ‘Ik’ wordt ‘Wij’ !

Bekijk artikel “Welke Bloem ben jij?”

Kijken, voelen, ruiken en luisteren naar kunst in Bergeijk

In alle kernen van gemeente Bergeijk zijn kunstwerken te bezichtigen. Een informatieve knooppunten-routekaart verbindt de circa 60 beelden met elkaar.

In het Mien Ruys Park – de centrale expositieplek aan de Riethovensedijk – beitelen Fransman Philippe André, de Bulgaarse Penka Nikova en de Belgen Guy Janssen en Marc de Winter ter plekke een beeld uit een blok Belgisch hardsteen (arduin) van 4000-7000 kilo. Kunst komt hier in de maand juli werkelijk tot leven. Andere deelnemende kunstenaars zijn Bertha Saveniers (BE), Eric Verhelst (BE), Adelheid en Huub Kortekaas (NL), Adri Verhoeven (NL), Jaak Hillen (BE), André Boone (NL), Olaf Mooij (NL), Jorg van Daele (BE), Harry Verhoeven (NL), Toon Slegers (NL), Arie Berkulin (NL) en Ronald van der Meijs (NL).

Meer informatie op de website van Beeld & Beleving

Fotograaf: Jan Ruwe

Artikel kunstenaarsduo Adelheid & Huub Kortekaas in ‘Collect’ Kunstmagazine

In het kunstmagazine ‘Collect’ okt. 2019 aandacht voor De Tempelhof en het kunstenaarsduo Adelheid en Huub Kortekaas. Lees het artikel via deze link.

 

 kunstmagazine ‘Collect’