Conceptuele kunst

Bezoek de Tempelhof.

Hedendaagse conceptuele kunstenaars.

Prachtig totaalkunstwerk.

Home » Conceptuele kunst

Het doel van de conceptuele kunst van Huub & Adelheid Kortekaas uit Winssen, in regio Nijmegen, is om een universele beeldtaal te ontwikkelen. In deze taal staat een totaal nieuw betekenisvol mens- en wereldbeeld centraal. Het is een harmonische symbiose tussen het mannelijke en vrouwelijke, tussen natuur en cultuur, economie en spiritualiteit, tussen Oosters en Westers denken en tussen individu en maatschappij.
Bekijk alle kunstwerken

Beeldend kunstenaar | Huub en Adelheid Kosrtekaas | Tempelhof Winssen

Conceptuele kunst in verschillende vormen

Conceptuele kunst is eind jaren ’60 ontstaan en kan vele vormen aannemen, zoals objecten, foto’s of videokunst. Bij deze kunstvorm staan niet de gemaakte vormen of de gecreëerde materie centraal; de ideeën en bedoelingen geven betekenis aan de kunstwerken. Als hedendaagse conceptuele kunstenaars maken Huub & Adelheid Kortekaas diverse projecten, waaronder:

  • Zetels
  • Poorten
  • Graftekens
  • Kunsttuinen
  • Bloemenkunst

In de tijd als kunstenaarsduo hebben zij vele projecten en conceptuele kunst mogen realiseren: van De Engelenkring tot de Kosmobiel in 1996, een eigentijdse lijkkoets.

Bekijk onze projecten

Neem contact op met de kunstenaars

Deze projecten zijn tijdens het Open Monumentenweekend in september te bewonderen in De Tempelhof en de Anima Mundi ‘Ziel van de Wereld’. De conceptuele kunst is niet alleen te bewonderen en te ervaren, het is ook mogelijk om de kunst hier aan te schaffen. Voor meer informatie is het kunstenaarsduo te bereiken via detempelhof@huubenadelheid-kortekaas.com en via 06-23603386.

Mail ons

Kom naar De Tempelhof gelegen in Winssen