Beeldend kunstenaarsduo

OPEN WEEKEND  2024
 14 en 15 september vanaf 10.00 tot 17.00 uur.
Entree is 15 euro pp. Jongeren onder 12 jaar en studenten op vertoon van CJP € 5,- incl. koffie of thee
rolstoel vriendelijk – parkeren op eigen terrein – honden op het terrein niet toegestaan.

Adres: Haneman 2B – 6645CA Winssen

Inschrijven nieuwsbrief: Klik hier

KIJKTIP: De Tempelhof afgelopen april bij Binnenstebuiten van kro-ncrv: https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/wonen/video/een-droomhuis-in-de-vorm-van-een-tempel

Klik hier om een Google review te plaatsen

QUANTUM ART

MANIFEST 2005 HET LEVEN ALS KUNSTWERK

De liefde voor het leven werd een herontdekkingsreis van de goddelijke natuur in onszelf en om ons heen.
De natuur manifesteerde zich als een spirituele inspiratiebron. Spiritualiteit bleek de adem van het leven zelf.
De liefde voor het leven bracht een bewustwordingsproces op gang dat wij met de wereld willen delen.
De Kiemplant en de grote Gouden Plant groeien uit tot ultieme tekens van een nieuw Mens- en Wereldbeeld.
Zij zijn deel van de universele tekens van het verlangen om open te gaan en te groeien naar het licht.
De mens als Quantum Art.
In diepste wezen is de mens een bloem in de ‘Metafysische Tuin’ van de wereld.
Staande op de drempel van een Nieuwe Renaissance, willen wij graag een van haar tuinmannen zijn.

 

In 1965 besloten we als jonge kunstenaars ons Hart te volgen en een universele beeldtaal te ontwikkelen van wat ons met elkaar verbindt in de bewustwording dat wij deel zijn van de natuur. De Plant werd hierbij het symbool voor de mens groeiend vanuit het donker van de aarde naar het licht. Een klein gouden Kiemplantje werd de metafoor van de gouden vonk van het intrinsieke verlangen om de mens te worden die we in diepste wezen willen zijn. Dit Kiemplantje groeide uit tot het beeld van de Mens een Bloem met de metaforische vraag: Hoe komen we samen tot bloei als bewuste medescheppers van onze ‘Nieuwe’ Aarde. Which Flower are You?  
Als kunstenaars willen wij als inspirators en bruggenbouwers middenin de samenleving staan. Een groeiproces van Ik naar Wij in de bewustwording dat wij deel zijn van het grote geheel en dat we medescheppers zijn op deze aarde en de gezamenlijke verantwoordelijkheid die dit nieuwe levensgevoel met zich meebrengt. Ons bewustzijn wordt een creatief deelnemend bewustzijn, een overgang van individueel denken naar universeel denken. Deze Quantum-sprong genereert een totaal nieuw betekenisvol mens en wereldbeeld, een harmonische symbiose tussen tussen het mannelijke en vrouwelijke, tussen natuur en cultuur, economie en spiritualiteit, tussen Oosters en Westers denken, tussen individu en maatschappij. Wij noemen dit Quantum-Art. Uit onze meer dan 50 jarige samenwerking is wereldwijd een omvangrijke symbolische universele verbindende beeldtaal ontstaan.
https://www.cultureelerfgoed.nl/onderwerpen/interieurs/interieurensembles/toonbeelden/tempelhof-winssen

korte film: De Wereld Mijn Tuin 2015

Kunst

Vrijwilligers gevraagd voor tuinonderhoud op De Tempelhof

Twee mensen verbonden door de droom om een universele beeldtaal te ontwikkelen en het leven te leven als een uniek avontuur gebaseerd op de aloude levensvragen: Wie ben ik, Wat is de zin van het leven en Hoe geef ik dit leven vorm. Vanaf 1974 groeit de Plant in het totale werk uit tot de conceptuele metafoor voor de mens en haar verlangen om zich te ontplooien tot wie hij of zij in diepste wezen is.

Bekijk alle kunstwerken

Projecten

Als alchemisten zijn wij op zoek naar een nieuwe creatieve symbiose tussen economie en spiritualiteit, tussen cultuur en natuur, tussen Oosters en Westers denken, tussen individu en maatschappij. Dit proces noemen wij vanaf 1991 Quantum-Art en is verbeeld in een aantal mondiale kunstprojecten.

Bekijk alle projecten