Kunsttuinen

Bezoek de Tempelhof.

Hedendaagse conceptuele kunstenaars.

Prachtig totaalkunstwerk.

Home » Kunsttuinen

Kunsttuinen inspireren door de eeuwen heen de mens tot existentiële bespiegelingen, waarin de paradijs-gedachte een bron van vele utopieën vormt. De tuin is een oase, waar droom en verlangen ruimte krijgen. Zij activeert onze zintuigen, door Augustinus zo mooi beschreven als de `Poorten van de Ziel`. De tuin is de verbeelding van een poëtisch spanningsveld tussen hemel en aarde, tussen materie en geest, een plek waar we mee-ademen met het wonder ‘Leven’, waarin de Plant, de Bloem en de natuur een ultieme rol spelen.
Bekijk alle kunstwerken

Beeldend kunstenaar | Huub en Adelheid Kosrtekaas | Tempelhof Winssen

De samenkomst van de vijf wereldreligies

In 1984 ontstaat door kunstenaarsduo Huub & Adelheid Kortekaas het idee om de vijf wereldreligies te verbeelden als spirituele Bloemen van de menselijke geest:

  • Het Christendom;
  • Het Jodendom;
  • De Islam;
  • Het Boeddhisme;
  • Het Hindoeïsme.

De religies zijn uitgebeeld in vijf spirituele Bloemen, verspreid over vijf unieke kunsttuinen. Het water, dat rijkelijk door de tuinen vloeit, wordt ‘opgehaald’ uit een gezamenlijke waterbron. Achter de vijf kunsttuinen is een open Tempel te vinden. Hier komen de vijf spirituele Bloemen samen en vormen ze een prachtig monument.

Bekijk onze projecten

Bezoek De Tempelhof

U bent van harte welkom om De Tempelhof in Winssen, nabij Nijmegen, en haar prachtige kunsttuinen te komen bezoeken tijdens het Open Monumentenweekend in september. Bezoek de wereld waar de verbintenis tussen Mens en Plant centraal staat. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar detempelhof@huubenadelheid-kortekaas.com of bel naar 06-23603386.

Mail ons

Kom naar De Tempelhof gelegen in Winssen