Ontwikkeling Pelgrimage WOW

Zie korte animatie video Anima Mundi

Walk of Wisdom Nederland

Streekpad Nijmegen in Nederland

Op 14 febr. 2017 hebben wij de 999e Pelgrims van de ‘Walk of Wisdom – Huib Wijtenburg en Lucy van Norel – op De Tempelhof ontvangen en urenlang samen het Leven bespiegeld. Geweldig , het wachten is op de 3.333e !

De Walk of Wisdom is op 21 juni 2015 geopend met een 136 kilometer lange pioniersroute rondom Nijmegen. Hier wordt in drie jaar de basis van een nieuwe pelgrimstraditie ontwikkeld die geleidelijk wordt uitgelegd naar de rest van de wereld met behulp van lokale partners.

Historie

Op 30 juli 2011 kwam de bevlogen vraag van Damiaan Messing voor een ontmoeting om van gedachten te wisselen. Hij vertelde dat hij als ritueel onderzoeker in ontwikkeling, droomde van een nieuwe, mondiale pelgrimsroute die mensen over de grenzen van nationaliteit, cultuur en religie met elkaar zou verbinden.
Na onze enthousiaste reacties van herkenning op zijn verhaal vroeg hij ons of de Gouden Plant als Icoon, als symbool van verbondenheid mogelijk zou zijn voor deze pelgrimage en of ons mondiale project Anima Mundi misschien een interessant middelpunt zou mogen zijn.
Het nog te realiseren Quantum-Art project  Anima Mundi aan de dijk bij de Gemeente Beuningen in het Land van Maas en Waal is een eigentijdse krachtcentrale van bewustwording, een monumentale open tempel, als magistraal baken aan de rivier, geïnspireerd op de Griekse Agora of Stoa, een contemplatieve ontmoetingsplaats richting een Nieuw Mens en Wereldbeeld: de verbeelding van de quantum-sprong, het bewustzijn in verandering. Helaas komt Anima Mundi niet aan de dijk in beuningen, maar is de WOW  een prachtig feit
Lees meer

Augustus 2011 begint een nieuw Groot Verhaal! met het ontwerp ‘Pelgrim’ als verbinding met de pelgrimage WOW

Al heel snel hadden wij een prachtige metafoor voor het WOW Icoon, de Mens als unieke Zaailing van Moeder Aarde. De Pelgrim-ikoon, de wandelaar wordt zich bewust van zijn verbondenheid met de natuur en met elkaar, op zoek naar de betekenis-geving van zijn eigen unieke potentie als deel van de schepping, deel van het grote geheel. Macro = Micro, Micro = Macro.  De mens op weg naar een Nieuwe Renaissance.
In stroomversnelling ontstaat bij de samenkomsten op De Tempelhof een intentieverklaring en volgt al spoedig op 10-10-2011 de oprichting van de Stichting WOW met Damiaan Messing als voorzitter, broer Martijn Messing en ondergetekenden het kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas.
Lees meer

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren